Verzorging

Voeding: doordat ze ontzien zijn van enige beharing, eet een sfinx iets meer dan een ander kattenras om zijn lichaamstemperatuur te behouden Dus vandaar dat het nodig is om hem een gezonde en evenwichtige voeding te geven Over het algemeen zijn sfinxen goede eters dus pas op om niet toe te geven aan hun “tussendoortjes” .

Oren: omdat ze nogal wat oorsmeer aanmaken, is het nodig om hun oren regelmatig schoon te maken dmv een oorstokje.

Bij ons worden de oren 1 à 2 maal per week schoongemaakt

Nagels: gezien dat de sfinx geen buitenkat is en toch krabpalen ter zijner beschikking heeft, is het aan te raden, in uw voordeel en in het zijne, om zijn nagels te knippen en dit 1 à 2 maal per maand al naargelang de noodzakelijkheid. Het is ook aangeraden om ze te wassen.

Huid: een sfinx is haarloos. Het is nodig om hem te baden omwille van de vetafscheiding van de huid. Na een badje voelt hij zich goed in zijn velleke. Bij ons krijgen ze wekelijks een badje. En om hun huid niet te irriteren, gebruiken wij een neutrale PH-shampoo of zeep (baby...). Het heeft niet altijd voordelen om naakt te zijn!

Hypoallergisch of niet:

Nog altijd denken vele mensen dat een sfinx de oplossing is als men allergisch is. Bent u allergisch aan kattenhaar, dan kan dit kleine wezentje u veel geluk brengen. Bent u echter allergisch aan speeksel of acaries, dan blijft het resultaat hetzelfde als bij een langharige poes.

Gezondheid in onze Katachtigen

Hypertrofische cardiomyopathie – HCM

Alvorens hier dieper op in te gaan, adresseer ik mij aan alle personen die wensen een sfinx te bezitten. Want als u echt van hem houdt, dan moet u hem beschermen. Dit kan men alleen maar doen wanneer u bij de adoptie van uw kitten, u er van bent overtuigd dat de beide ouders HCM negatief werden getest. Deze ziekte kort aanzienlijk hun levenstijd in als men ze niet op tijd verzorgd. Wij kunnen u garanderen dat onze poezen waar wij soms een nestje mee hebben, jaarlijks worden getest.

EVEN SAMENGEVAT:

Het gaat om de meest verspreide hartziekte onder de katachtigen. De Hypertrofische cardiomyopathie – HCM is een genetische hartspieraandoening die zich uit door een vernauwing van de linkse hartkamerklep met als gevolg dat de linker hartkamer in volume afneemt en er minder bloed door het hart kan stromen. Ook de inspanning / ontspanning van de hartspier neemt af. Dus het hart zal sneller gaan kloppen zonder enig nut om het lichaam te voorzien van zuurstof en voeding. Sommige katten zijn drager van het gen zonder ooit enige gezondheidsproblemen te hebben gehad. Enkele waarnemingstekens van de ziekte :
- Moeilijke ademhaling
- Sneller hartritme
- Hartgeruis
Ondanks alles wordt deze ziekte nog dikwijls onopgemerkt en vandaar de noodzaak om uw poes te laten testen dmv een kleurenechocardiogram.

Voor meer informatie over deze ziekte, op bezoek bij de Sphynx Club de France: C.M.H

Feline bloedgroepen

Hemolytische geelzucht bij pasgeborenen

Wat is feline infectieuze peritonitis

 

 

Enzoötische leukemie of Chat

FELV = ENZOOETISCHE leukemie of CAT

De agent van deze ziekte, FeLV (feline leukemie virus of) de oorzaak is van een verzwakking van de afweer tegen andere microben. Het kan ook leiden tot leukemie en lymfoom (kanker van het bloed). Dit virus heeft een actie vergelijkbaar met die van AIDS bij de mens. Het is niet overdraagbaar op de mens of andere dieren.


Wat zijn de symptomen?

Na infectie van de kat, is er een stille periode waarin het virus is vermenigvuldigen in het lichaam. Deze fase kan duren voor maanden of zelfs jaren voordat de ziekte zich ontwikkelt.
Tijdens deze fase, het dier wordt gezegd seropositief voor FeLV, maar geen symptomen van de ziekte. Echter, zijn besmet met het virus, het is besmettelijk.

Het wordt algemeen aangenomen in Frankrijk van 5 tot 10% van de katten is seropositief voor leukemie (FeLV).
Ziekte als aids, is er een immunodeficiëntie stellen van het dier zeer gevoelig voor een infectie.

Er wordt ook vaak bloedarmoede, veroorzaakt door virussen en andere opportunistische infecties. Een opportunistische infectie is een ziekte die ontstaat wanneer een dier verzwakt is en dat haar immuunsysteem verdedigt zo goed. In een gezonde kat, deze opportunistische infecties doen vooral een ziekte (of een zeer milde vorm).

FeLV kan ook verantwoordelijk zijn voor kanker, met name lymfomen (kanker van het lymfestelsel), leukemie (kanker van het beenmerg en het bloed) en de nieren vormen van kanker.

Deze ziekte treft vaak volwassen katten ouder dan drie jaar of meer dan vijf jaar.

Hoe krijg je leukemie?

Het is verspreid van kat op kat door toevallig contact. In tegenstelling tot AIDS is alleen overgedragen door seksueel contact of bloed, is de leukemie-virus overgedragen door alle routes: bloed, tranen, speeksel, urine ...
Er is een in utero transmissie (van moeder op kittens).

Het virus is zeer resistent in het milieu. De risico's van besmetting vrijwel nul voor een gezonde kat uit een kat na een besmette kamer (de dierenarts bijvoorbeeld). Ontsmettingsapparatuur is voldoende.

Leukemie is niet besmettelijk is voor mens of andere dieren.

Opportunistische ziekten

De kat FeLV seropositief en immuungecompromitteerde (dat wil zeggen, de rapportage dat de ziekte) kan worden bereikt door tyfus en rhinitis als hun vaccinaties zijn niet actueel. Het is belangrijk te blijven vaccineren een kat seropositief.

Het kan ook worden bereikt door verschillende infecties, voornamelijk de luchtwegen, maar kan ook betrekking hebben op de huid, ogen, oren, urinewegen, bloed (parasieten en bacteriën uit het bloed cellen).

Hoe de leukemie te voorkomen?

Er is een vaccin tegen enzoötische. Het is effectief bij 80/90%. Wij adviseren daarom de vaccinatie, gezien de hoge risico's van besmetting. Vóór vaccinatie, maak dan een test voor endemische om te controleren of uw kat nog niet is hiv-positief.

Hoe kan ik leukemie te behandelen?

Er is geen anti-virale behandeling als de mens. Interferonen zijn een hoop in de behandeling van leukemie, maar ze zijn helaas erg moeilijk om naar een dierenarts. De enige mogelijke behandeling voor opportunistische ziekten om een ??comfortabel leven om te zorgen voor zijn huisdier.

Conclusie

Leukemie is een ernstige ziekte. Het is sterk aangeraden om uw kat te vaccineren en een test uit te voeren vóór de vaccinatie.


IVF = Aids Chat

De wijze van verzending

Het belangrijkste middel van overdracht is de beet tijdens gevechten tussen katten (omdat het virus aanwezig is in speeksel), dat is waarom het zijn vooral de mannelijke katten niet gesteriliseerd, die het virus dragen.
Het kan soms worden verspreid door contact met katten tijdens frequente en herhaald (bij likken elkaar tijdens de "neus aan neus" ...) of via de bloedbaan.
Er kan ook worden doorgegeven via seksueel contact of tijdens de zwangerschap (van moeder op kittens), maar geen zekerheid is vastgesteld aan de maternale-foetale overdracht.
Het virus is zeer kwetsbaar in het milieu: hij overleeft een paar tientallen minuten. Vervuiling van het bedrijfsterrein (door voorwerpen, vloeren) is bijna onmogelijk, vooral als er een ernstig ontsmetting na elke kat.
De evolutie van de ziekte en de symptomen [edit]

De incubatietijd is 4 tot 6 weken. De ziekte heeft verschillende fasen.
1e fase van de ziekte: U kunt zich aan een matige koorts, een daling van het tarief van de witte bloedcellen en een lichte toename van de omvang van de lymfeklieren. Deze fase duurt ongeveer twee maanden en gaat vaak ongemerkt.
Tweede fase van de ziekte: Wat voor katachtige leukemie (FeLV) of aids Rechten (HIV), is de kat besmet met HIV en geen symptomen, het virus "slaapt" in zijn lichaam. Het is tegen besmettelijke met andere katten. Deze fase duurt varieert tussen de 5 en 10 jaar.
3e fase van de ziekte: Ten gunste van grote stress, ziekte of geen reden, de kat ziek wordt. Het virus "wakker". Het vermenigvuldigt zich en vernietigt witte bloedcellen (bloedcellen), die nodig zijn om te verdedigen tegen katten ziekten. Dus er is een daling in immuunafweer waardoor de kat zeer gevoelig voor ziektekiemen, zelfs degenen die zeer gevaarlijk zijn voor katten niet beïnvloed door IVF.
De kat wordt vaak getroffen door ziekten bekend als "opportunistische" ziekten die profiteren van de verzwakking van het dier om te groeien. Het kan ook ontstaan ??ziekten "klassieke" kat, dan is het zwaarder getroffen dan een kat negatief voor FIV.
De kat kan een breed scala van ziekten die de luchtwegen bijvoorbeeld, de mond, darmen, urinewegen, enz. kunnen beïnvloeden. Zo kan men waarnemen in het bijzonder:
systemische symptomen: koorts, gewichtsverlies, toegenomen omvang van de lymfklieren;
orale infecties (gingivitis, stomatitis);
chronische diarree die niet geneest, ondanks de uitvoering van de behandelingen;
ooginfecties (conjunctivitis) of de bovenste luchtwegen (rhinitis, tracheitis);
Terugkerende huidabcessen;
zenuwaandoeningen (encefalitis, toevallen) of gedragsstoornissen.
Tot slot, wanneer een kat wordt bereikt door de IVF, is het vaak ontwikkelt, met name in de terminale fase, bloedkanker (zoals leukemie).
Preventie en opsporing van de ziekte [edit]

Een vaccin tegen FIV wordt verkocht aan Noord-Amerika in de afgelopen jaren. De doeltreffendheid ervan is onvolledig en het gebruik ervan blijft controversieel. In Europa zijn er geen plannen om het vaccin dat werd ontwikkeld in samenwerking met de virale stammen markt aanwezig vooral in Noord-Amerika1.
Preventie gaat het vermijden van contact tussen gezonde en zieke katten. Het is ook aanbevolen om de katten (mannelijk of vrouwelijk) uit te steriliseren om te voorkomen dat de bestrijding van (en bijten) en geslachtsziekten overdracht van het virus.
Het is van belang geacht [precisie nodig] om de ziekte bij dieren in gevaar (mannelijke katten, zwerfkatten) en nieuwkomers op te sporen, vooral in kennels of catteries waar de dieren niet worden geplaatst in afzonderlijke kooien.
De behandeling van de ziekte [edit]

Er is geen behandeling die de FIV-virus te vernietigen. Zorg is tijdige en opportunistische ziekten zijn als en wanneer ze de kat te bereiken. Het lijkt erop dat natuurlijke geneeswijzen kan de kat een aanvaardbaar wooncomfort te bieden door te werken op de stimulatie van het immuunsysteem, hoewel definitieve genezing blijft het gedrang komen.

Haar kat ontwormen en waarom

Ontwormen haar kat
Ontworming van uw kat is essentieel om te voorkomen besmet met wormen


Wat is ontwormen?
Ontworming is het geven van een dewormer dat zal doden de wormen die zich in het spijsverteringskanaal van de kat. De 2 belangrijkste soorten wormen die zijn gevonden in katten zijn Ascaris (rondwormen) en cestoden (platwormen)
Er zijn verschillende toedieningsvormen van ontwormen, een vorm van tabletten en de ander als een pipet. Uw dierenarts kan u adviseren over de aard van de Wormer te worden toegediend aan uw kat
Waarom haar kat ontwormen?


Ontworming van essentieel belang is om verschillende redenen:


wormen kunnen leiden tot aanzienlijke en onherstelbare schade aan de vele interne organen van uw kat
een aantal parasieten gevonden in katten worden overgedragen op de mens en kan gevaarlijk zijn in het bijzonder Ascaris is een worm kan meten tot 20 cm bij mannen. Kinderen zijn over het algemeen meer last, omdat ze niet het zelfde concept van hygiëne dan volwassenen
Hoe vaak en wanneer moet je een kat ontwormen?
Het moet ontwormen het kitten op 15 dagen en doe het dan een keer per maand tot haar 6 maanden.
Het is noodzakelijk om een ??kitten ontwormen zo jong als 15 dagen omdat het besmet kunnen zijn in utero via de placenta als de moeder zelf besmet. Besmetting kan ook plaatsvinden via de moedermelk.
Voor een volwassen kat, duurt het ongeveer 2-4 jaar door ontwormen. Het is zeer belangrijk om worm uw kat regelmatig, zelfs als het geen tekenen van besmetting. Inderdaad, de symptomen beginnen te verschijnen alleen wanneer de kat sterk is vervuild.
Als u meerdere katten is het belangrijk om alle ontwormen op hetzelfde moment.